VESPA CLUB GENT-LEIE Rotating Header Image

De club

Vespa Club Gent VZW
Vespa Club Gent-Leie (VCGL) is een vereniging van en voor enthousiaste Vesparijders. Of je nu een Vespa uit de jaren ’50 of een gloednieuwe hebt, een LML of een Bajaj of zelfs een Lambretta, het doet er niet toe: VCGL is er voor jou!

De club is gestoeld op principes van vriendschap, gelijkheid, ongedwongenheid en plezier. Het is een gezellige en familiale club en dat is ook te merken aan de spontaneïteit van de leden. De club is er voor alle Vespisti: oud of jong, vrouw of man, kortom allen die samen willen genieten van een ritje, aan hun scooter willen sleutelen of er gewoon over praten. Het gezellig samen zijn, het plezier tijdens het rijden en de goesting om iets te zien van de omgeving staan voorop. De club is een gezellig trefpunt voor iedereen die in min of meerdere mate besmet is door de ‘Bacillus Vespisticus’.

Als bestuur hopen we dat we alle leden op een boeiende en afwisselende manier kunnen laten genieten van hun scooterpassie. Dit met zoveel mogelijk ritten en andere activiteiten.

Vespa Club Gent-Leie is er gekomen door de integratie van de vroegere Vespa Club Leieland in het groter geheel van Vespa Club Gent. Het clublogo weerspiegelt deze evolutie van de club. Ook hier werd het vroegere logo van VC Leieland perfect ingepast in het Gentse logo, om te komen tot een nieuw, volwaardig clublogo.
Het clublogo houdt rekening met de klassieke elementen van Vespa Club logo’s. De Gentse kleuren en de traditionele blauwtinten van het oorspronkelijke Piaggio-logo zijn verwerkt in de typische tandwielvorm. De geografische verankering van de club is duidelijk te herkennen aan de Leie die langs een vlaskappelletje naar de Gentse torens vloeit. Uiteraard is ook de onontbeerlijke wesp aanwezig.

Voor meer info kan je ons contacteren via info@vespaclubgentleie.be

Het bestuur
Het algemene reilen en zeilen wordt onderhouden door het bestuur. Voor vragen kan je steeds bij hen terecht via mail of op een van de rondritten.

vlnr: Thomas, Chris, Wim, Filip, Eric en Kwinten

Clubavonden
Heb je zin in een kennismaking met de Gentse vespawereld en deze van de regio rond Kortrijk (Leieland)? Kom dan eens langs op één van onze clubavonden.

In Gent treft u ons aan de Gentse Watersportbaan, in eet- en praatcafé Kantien (in de lokalen van de Koninklijke Roeivereniging Sport Gent, Kanodreef 1, zie kaart hieronder). We komen er iedere 1ste en 3de dinsdag van de maand (zie activiteitenpagina) vrijblijvend samen vanaf 20u. Je kan er voor een democratische prijs iets lekkers eten en drinken.

Vespa Club België
VC Gent-Leie is als club aangesloten bij Vespa Club België, een overkoepelende vzw die alle aangesloten clubs met elkaar verbindt en ons land vertegenwoordigd in de Vespa World Club. Dit laat ons toe deel te nemen aan officiële evenementen zoals de Belgian Vespa Days en de Vespa World Days, maar ook worden we op de hoogte gehouden van open ritten van de aangesloten clubs. Meer info kan je vinden op www.vespaclub.be.

Vespa Club België logoVespa World Club logo


BFOV
VC Gent-Leie is als club aangesloten bij BFOV (Belgische Federatie voor Oude Voertuigen). Deze vzw zet zich in voor het behoud van oude twee- en vierwielers en vertegenwoordigt zijn leden als overkoepelende organisatie bij federale discussies betreffende mobiliteit. Daarnaast handelt ze ook als tussenpersoon met de DIV voor de inschrijving van oude voertuigen.
Als lid van VCGL kan je je zelf ook goedkoper lid maken van de BFOV. Voor 5 EUR per jaar geniet je van de voordelen en kortingen die in de folder vermeld staan, voornamelijk dus de (veel goedkopere) hulp bij inschrijving van een oude Vespa. Belangrijk om te weten is dat dit niet enkel geldt voor oude bromfietsen/motoren, maar ook voor auto’s.

Meer info tref je aan op de BFOV website (http://www.bfov-fbva.be) of via dit PDF bestand. Wens je je lid te maken via VCGL, contacteer dan het bestuur via info@vespaclubgentleie.be en zij brengen alles administratief in orde, zodat je zo snel mogelijk van de voordelen kan genieten.

FBVA-BFOVpms


Bericht aan organisatoren

Vespa Club Gent-Leie krijgt regelmatig aanvragen om Vespa‘s ter beschikking te stellen van trouwfeesten, optochten, tentoonstellingen, reclamecampagnes, fotoshoots, etc.
Als club gaan wij hier NIET op in, maar we kunnen de aanvrager wel helpen door de vraag eventueel bekend te maken onder onze leden die dan individueel het initiatief kunnen nemen.
Afspraken in het algemeen en over een eventuele vergoeding zijn dan onderling te maken en verlopen buiten de club om. Er wordt hen ook nog duidelijk meegegeven dat deze activiteiten GEEN door de club georganiseerde evenementen zijn en als dusdanig niet verzekerd zijn door de club.