maart, 2018:

VCGL rijdt de Vespastarit (VC Aalst)

Op zondag 25 maart nemen we net als vorig jaar deel aan de open rit van VC Aalst aka “Triangolo d’Oro”, dit jaar omgedoopt tot de Vespastarit.

Deze keer hebben de ajuinen opnieuw een bepijlde rit uitgestippeld, vertrekkende vanuit Dendermonde. Een rit van 75 km leert ons de streek tussen Dendermonde en Aalst kennen, mits inschrijvingsgeld van 8 EUR, ter plaatse te betalen. Vertrekken is mogelijk vanaf 13.00u op de Grote Markt van Dendermonde.

Vanuit Gent vertrekken we om 11.30u aan het tankstation “Power” op de Brusselsesteenweg 126 in Melle (vlakbij het politiekantoor) om vandaar via de vlotte banen naar Dendermonde te rijden.

Let op: we vertrekken dus niet langer aan het politiekantoor zoals voorheen, maar aan het tankstation zelf. Dit geeft iedereen de gelegenheid om vol te tanken zodat we stipt kunnen vertrekken.

VCGL St-Patricksrit 2018

Gezien de weersomstandigheden van vandaag zien we ons genoodzaakt om de St-Patricksrit van deze namiddag te annuleren. Veiligheid staat voorop bij het rijden in groep, en dit kunnen we als club niet garanderen in deze situatie.

Komende zaterdag 17 maart vindt de eerste rit op de clubkalender 2018 plaats, de traditionele Sint-Patricksrit. We verzamelen om 13u30 aan het Shell tankstation op kruispunt “de Sterre” (Kortrijksesteenweg 831, Gent) alwaar een laatste tankbeurt mogelijk is. Vertrekken doen we stipt om 14u00 richting de kerk van Bottelare voor een Vespawijding, om het komende jaar veilig te doorstaan. Want gelovig of niet, alle beetjes helpen… 😉

Hierna vertrekken we voor een ritje van ongeveer 50 km, om op de eindstop samen een drankje te nuttigen. Terugrijden naar Gent doen we in groep zodat iedereen kan afhaken waar hij/zij dit wil.

Dit is een rit enkel toegankelijk voor VCGL leden. De kalender voor 2018 kan geraadpleegd worden via http://www.vespaclubgentleie.be/?page_id=13.