juni, 2016:

Lidmaatschap BFOV

VCGL heeft zich lid gemaakt van de BFOV-FBVA, ofte Belgische Federatie voor Oude Voertuigen. Deze vzw zet zich in voor het behoud van oude twee- en vierwielers en vertegenwoordigt zijn leden als overkoepelende organisatie bij federale discussies betreffende mobiliteit. Daarnaast handelt ze ook als tussenpersoon met de DIV voor de inschrijving van oude voertuigen.

Een overzicht van de diensten die BFOV verleent kan je vinden in dit PDF bestand. Vooral interessant voor de eigenaars van oude Vespa’s is de oldtimerverzekering van MARSH én de hulp bij inschrijving van een Vespa zonder documenten:

FBVA-BFOVpms

De BFOV kan je helpen om voertuigen opnieuw te regulariseren waarvan de boorddocumenten verloren zijn of waarvoor er nooit boorddocumenten uitgereikt werden. Ook bromfietsen die origineel sneller rijden dan 45 km/u dienen geregulariseerd te worden als motorfiets. De BFOV onderhandelt en volgt je dossier op van A tot Z bij de betrokken overheid.

Wat betekent het lidmaatschap van VCGL nu concreet? Als lid van VCGL kan je je zelf ook goedkoper lid maken van de BFOV. Voor 5 EUR per jaar geniet je van de voordelen en kortingen die in de folder vermeld staan, voornamelijk dus de (veel goedkopere) hulp bij inschrijving van een oude Vespa. Belangrijk om te weten is dat dit niet enkel geldt voor oude bromfietsen/motoren, maar ook voor auto’s.

Is lidmaatschap van BFOV niet interessant voor jou, dan zal je dit ook niks extra kosten. Heb je wel interesse, kan je via VCGL je “full member” lidmaatschap aanvragen.
Hoe? Maak een account aan op de BFOV website (http://www.bfov-fbva.be) en mail je BFOV identificatienummer door naar info@vespaclubgentleie.be. Na betaling van je 5 EUR lidgeld op onze clubrekening (BE11 0682 4354 0048) wordt alles administratief in orde gebracht, zodat je zo snel mogelijk van de voordelen kan genieten.

Indien je nog verdere vragen hebt, staat het bestuur ter beschikking!

VCGL Picknickrit

Gisteren werd de picknickrit afgereden onder leiding van Pieter. Stany en Jean-Paul namen van de gelegenheid gebruik om onze vlaggen eens te testen 🙂

picknick_vlag

Bedankt aan Pieter voor de mooie dag, en aan de wegkapiteins voor het begeleiden van de groep!

VCGL bezoek aan Mahymobiles

Zaterdagochtend stonden 10 VCGL’ers klaar om een bezoekje te brengen aan Mahymobiles te Leuze-en-Hainaut, een verborgen parel in Henegouwen met meer dan 1000 oldtimerauto’s en -motoren. Een fotoimpressie kan je vinden in onze fotogalerij.

DSC_0110

Wordt die vlag nu omgekeerd vastgehouden, of hebben we daar het museum op z’n kop gezet?! 😉

Tijdens de terugrit werd een tussenstop gemaakt in de Yzerkotmolen in Munkzwalm om nog even na te praten over het bezoek, en vooruit te blikken naar de zomer. Op naar de volgende bijeenkomst!