VESPA CLUB GENT-LEIE Rotating Header Image

Activiteiten

Iedere post die te maken heeft met een activiteit, of het nu een rit of ander evenement is

Gentse Feestenrit 2017

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Kwinten de traditionele Gentse Feestenrit, op zondag 16 juli.
We verzamelen om 19u15 aan het Q8 tankstation Brittannia in Oostakker (Antwerpsesteenweg aan op- en afrit R4), alwaar we vertrekken om 19u30.

Omwille van veiligheidsredenen wordt motorisch vervoer niet langer toegelaten in de buurt van het vuurwerk aan Portus Ganda; eindigen doen we dus omstreeks 21u aan taverne Reinaert te Lochristi. Zij die willen kunnen van hieruit rechtstreeks het Gentse nachtleven inrijden 🙂

Dit is een open rit, ook toegankelijk voor niet-leden. In de spirit van de Gentse Feesten “’t es vrie wijs tuupe tegoare!”.

Vespa World Days 2017 te Celle (D)

Ook in 2017 vinden de Vespa World Days plaats. Dit keer wordt Celle in Duitsland voor 4 dagen (van donderdag 22 tot zondag 25 juni 2017) het epicentrum van het Vespagebeuren. Gelukkig zijn de Duitsers er iets sneller bij dan de Fransen vorig jaar, en werd reeds een (voorlopig) programma online gezet.
Meer info op http://vespaworlddays2017.com/programme/.

12249946_1698097203763839_8198173823780848563_n

De website van de VWD vermeldt dat er zowel Full (85 EUR) als Light tickets (65 EUR) beschikbaar zullen zijn. Het VCGL bestuur heeft vandaag op de vergadering van VC België echter vernomen dat dit geen zekerheid is, en dat Light tickets enkel beschikbaar worden gesteld indien alle Full tickets de deur uit zijn (waarbij dan nog wordt geëvalueerd of dit de moeite waard is voor de organisatie, afhankelijk van de interesse op dat moment).

Daarom zijn wij van mening dat, indien je zeker wil zijn van deelname, inschrijving voor een Full ticket de beste garantie biedt. Uit ervaring weten we dat het verschil in beiden zich vertaalt in aldanniet toegang tot het galadiner op zaterdagavond. Let op: deelname aan de rondritten zit niet inbegrepen in deze prijs.
Inschrijvingen voor de Full tickets gaan open op 26 november. 

Wens je deel te nemen aan de VWD? Dan geven wij je graag een how-to guide:

  • Vooreerst, zorg ervoor dat je lidmaatschap bij VC Gent-Leie voor 2017 is hernieuwd én betaald. Pas dan kan je worden doorgegeven als lid aan VC België (die de eindverantwoordelijke is voor alle Belgische inschrijvingen). Indien dit niet in orde is, zal je inschrijving niet aanvaard worden!
  • Vervolgens stuur je een mailtje naar onze secretaris stany@vespaclubgentleie.be met volgende gegevens:
    • Onderwerpveld: “VWD CELLE + je naam”
    • Bericht: je naam, voornaam, geboortedatum, type Vespa + nummerplaat en T-shirtmaat (S-M-L-…)
  • Je voltooit je inschrijving voor de VWD 2017 door het correcte bedrag (85 EUR voor een full ticket) te storten op de clubrekening (BE11 0682 4354 0048) met de vrije mededeling “VWD CELLE + je naam”, en dit ten laatste tegen 20 november. Dit geeft ons de tijd om jullie gegevens correct door te geven aan VC België, zodat een week later de eigenlijke inschrijving (hopelijk) zonder problemen verloopt.
  • Let op: gelieve je betaling voor de VWD en je lidmaatschapsbijdrage voor VCGL NIET in één verrichting te doen, maar als 2 aparte overschrijvingen.
Kwinten Tijsebaert heeft via Facebook reeds een rondvraag gestart naar interesse voor gedeeld plaatselijk logement, iets wat we alleen maar kunnen toejuichen.

Graag beantwoorden we alle vragen omtrent deelname, in zoverre we over de correcte informatie beschikken. Wens je toch een Light ticket, kan je ons dit melden. We houden dan in de gaten of deze beschikbaar worden gesteld (vermoedelijk in januari/februari 2017).

Klaprozenrit 2016

Onze het mom “Kaak kaak, nen twiedekker” zal de Klaprozenrit op 11-11 dit jaar enkele historisch belangrijke plaatsen in Oost-Vlaanderen aandoen; de Eerste Wereldoorlog vanuit het standpunt van de bezetter. Een bepijlde rondrit van ongeveer 100 km leidt je langs alle vliegpleinen van WO I rond Gent.

Inschrijving ter plaatse bedraagt 5 EUR; hiervoor krijg je een klein ontbijt aangeboden (koffiekoek + koffie/thee), een drankje op de tussenstop, een brochure (met de bezienswaardigheden en geschiedenis van de vliegvelden en gebeurtenissen) en een aandenken aan de rit.

Start- en eindpunt van de rit is ons clublokaal Kantien (Kanodreef 1 , 9000 Gent)

Deze open rit is de officiële rit van VC Gent-Leie op de kalender van VC België en wordt een bepijlde rit.

Belgian Vespa Days

In het weekend van 10 en 11 september vonden de Belgian Vespa Days plaats in Ath. Ook dit jaar waren we aanwezig met een kleine delegatie van VC Gent-Leie. Het evenement, de compagnie en de accomodatie waren top, ’t was weer vrie wijs tuupe tegoare!

Wie het weekend nog eens opnieuw wil beleven, of wie graag een impressie opvangt, kan terecht in onze fotogalerij. Met dank aan Eric en Marcus voor de talrijke foto’s!

dscf7313

Als club kregen we een klein aandenken, alweer eentje om in onze trofeeënkast te plaatsen 🙂

img_2503

VCGL Picknickrit

Gisteren werd de picknickrit afgereden onder leiding van Pieter. Stany en Jean-Paul namen van de gelegenheid gebruik om onze vlaggen eens te testen 🙂

picknick_vlag

Bedankt aan Pieter voor de mooie dag, en aan de wegkapiteins voor het begeleiden van de groep!

Ardennenoffensief 2016: 13-16/05

Ook in 2016 gaat het Ardennenoffensief door in het Pinksterweekend van vrijdag 13 t.e.m. maandag 16 mei (maandag is een vrije dag, dus enkel vrijdag verlof te nemen!).

Voor leden die nog niet mee gegaan zijn: dit is een weekend van 4 dagen Vespa rijden en plezier maken. Bekijk alvast eens de foto’s van het Ardennenoffensief 2015 op onze website.

Onze uitvalsbasis in de Ardennen blijft de hoog aangeschreven herberg/motorhotel De Lanterfanter. Het concept van de herberg bestaat uit gedeelde slaapplaatsen (tot max. 5 personen), met de mogelijkheid tot het huren van een aparte kamer (2 tot 4 personen).

Meer info in verband met kostprijs en voorschotbetaling ontving je via mail. Let wel: om deel te kunnen nemen moet je uiteraard je lidmaatschap voor 2016 al vernieuwd hebben.

Daar dit weekend de afgelopen jaren door Kwinten werd opgevolgd, neemt hij ook voor 2016 de organisatie voor zijn rekening. Voor concrete vragen kan je dan ook bij hem terecht via kwintent5@gmail.com.

P1120095

Klaprozenrit 11/11/2015

De laatste rit van onze kalender zit er alweer op. We konden het Vespajaar afsluiten met een fan-tas-tische editie van onze alomgekende Klaprozenrit. Bij aanvang werden meer dan 120 Vespa’s geteld, een mooiere afsluiter kunnen we ons niet wensen.

Foto’s van de rit kan je bekijken in het webalbum.

Een dikke merci aan alle wegkapiteins, vrijwilligers tijdens de middagstop (dank je Michel en Kathy, om ondanks pech toch nog af te komen), Pieters ouders en niet in het minst onze Pieter zelf. Een topeditie!
Bij vertrek na de middagstop heeft Michel een filmpje opgenomen:

Halloweendrink 31/10/2015

Ondanks de late uitnodiging mochten we toch enkele enthousiastelingen verwelkomen op onze last-minute Halloweendrink in de Kantien. Stany zorgde voor enkele sfeerbeelden:

DSC_0046 DSC_0047

Bedankt aan de aanwezigen!