VESPA CLUB GENT-LEIE Rotating Header Image

Mededelingen

Algemene mededelingen naar de leden toe

Meimaand – Vespamaand!

We staan aan de vooravond van een drukke meimaand-Vespamaand, daarom een overzicht van de geplande activiteiten:
 • Allereerst de eigen Frietjesrit op maandagavond 30 april (enkel eigen leden!). Voor deze korte avondrit met tussenstop aan de frituur verzamelen we om 18u45 aan het clublokaal Kantien (Kanodreef 1, 9000 Gent) voor vertrek om 19u stipt. Er wordt onderweg niet gestopt om te tanken; het tankstation kortstbij de startlocatie bevindt zich aan de Colruyt (Drongensesteenweg 197, 9000 Gent). Eindstop bevindt zich in Oostakker.

 

 • De dag nadien, op dinsdag 1 mei, rijden we de open rondrit van CVC Geraardsbergen. Verzamelen om 8u30 aan het Power benzinestation op de Brusselsesteenweg in Melle. Samen rijden we richting startpunt, alwaar we inschrijven voor de bepijlde rondrit. Deelnameprijs bedraagt 10 EUR.

 

 

 • Op zondag 6 mei nemen we deel aan de Maneblussersrit van VC Mechelen. Verzamelen om 8u30 aan het Power benzinestation op de Brusselsesteenweg in Melle. Via vlotte binnenwegen (geen autostrade) rijden we langs Dendermonde – Willebroek naar de startplaats in Mechelen. Ter plaatse schrijven we samen in voor de bepijlde rondrit van +- 85 km die kan aangevangen worden tussen 10u-12u30. Deelnameprijs bedraagt 7 EUR.

 

 

 

 • En afsluiten doen we op donderdag 10 mei met de eigen Hemelvaartrit (enkel eigen leden!). Hiervoor verzamelen we om 12u aan het Shell tankstation op de Sterre in Gent. Volgetankt rijden we in groep via de N60 naar Oudenaarde, alwaar het startpunt van de rit is gelegen. Einde van de rit van +- 85 km is voorzien omstreeks 17u in Heule (Kortrijk) aan café Kameleon. Terugrijden naar Gent doen we eveneens in groep langs de Kortrijksesteenweg.
Noteer ook: door de rondrit naar Geraardsbergen op dinsdag 1 mei zal er slechts 1 clubavond worden gehouden komende maand, en dit op dinsdag 15 mei.

Door deze drukke agenda zien we ons ook genoodzaakt om de geplande gezamenlijke deelname aan de Deugnietenrit van VC Leuven op zondag 27 mei te annuleren, aangezien we aanwezigheid van een bestuurslid niet kunnen garanderen om de groep op sleeptouw te nemen. Deelname op eigen initiatief moedigen we uiteraard aan!

Bestuurswijziging in VCGL – lidmaatschap 2018

Naar aanleiding van het vrijwillig ontslag van 3 bestuursleden (voorzitter Hans, secretaris Stany en rittenmeester Walter) werd afgelopen vrijdag een bijzondere algemene ledenvergadering besloten. Bij aankondiging van hun ontslag, lanceerden ze een oproep naar nieuwe kandidaturen om het overgebleven bestuur (Thomas) te versterken.

Tijdens de vergadering konden de werkelijke leden hun stem laten gelden over de gestelde kandidaturen, waarbij het vertrouwen werd gegeven aan Kwinten Tijsebaert, Filip Vanholen en Chris Vantieghem. Zij zullen samen met Thomas de voorbereidingen voor 2018 zo snel mogelijk aanvatten, om het effect van de bestuurswissel op de clubleden zoveel mogelijk te beperken.

Vanwege deze bestuurswijziging wordt de (her)inschrijving voor 2018 voorlopig uitgesteld. Tot de functieoverdracht van oude naar nieuwe bestuursleden voltooid is, vragen we hiervoor jullie geduld.

Alvast bedankt voor het begrip!

VCGL Klaprozenrit 2017 – 11/11

Ook in 2017 organiseert VC Gent-Leie zijn Klaprozenrit, op zaterdag 11-11-2017. Dit jaar leidt een bepijlde rondrit van ongeveer 100 km jullie langs talloze bunkers uit de oorlogsperiode in het zuiden van Gent.

Inschrijven kan via het formulier op http://klaprozenrit2017.vespaclubgentleie.be, of ter plaatse op de dag zelf vanaf 9u. Echter, we raden je aan om vooraf in te schrijven, want enkel bij voorinschrijving én geregistreerde betaling kan een ontbijt verzekerd worden. De prijs voor deelname bedraagt 8 EUR.

Meer info op http://klaprozenrit2017.vespaclubgentleie.be!

Iets niet duidelijk? Contacteer ons dan via info@vespaclubgentleie.be!

Algemene ledenvergadering

De jaarlijkse Algemene Ledenvergadering komt eraan! Deze vindt plaats op vrijdag 20 januari om 20u00 in clublokaal “Kantien”.
Let wel: enkel leden die hun lidmaatschap voor 2017 vernieuwd hebben, worden toegelaten op de vergadering. Zij die dit reeds gedaan hebben, ontvingen de agendapunten voor die avond.

O.a. de ritkalender voor 2017 zal voorgesteld worden, alsook is er de mogelijkheid om de pasmaten voor de nieuwe druk van de clubjas uit de proberen.

We kijken uit naar jullie aanwezigheid, om samen het nieuwe jaar op gang te trekken!

Vespa World Days 2017 te Celle (D)

Ook in 2017 vinden de Vespa World Days plaats. Dit keer wordt Celle in Duitsland voor 4 dagen (van donderdag 22 tot zondag 25 juni 2017) het epicentrum van het Vespagebeuren. Gelukkig zijn de Duitsers er iets sneller bij dan de Fransen vorig jaar, en werd reeds een (voorlopig) programma online gezet.
Meer info op http://vespaworlddays2017.com/programme/.

12249946_1698097203763839_8198173823780848563_n

De website van de VWD vermeldt dat er zowel Full (85 EUR) als Light tickets (65 EUR) beschikbaar zullen zijn. Het VCGL bestuur heeft vandaag op de vergadering van VC België echter vernomen dat dit geen zekerheid is, en dat Light tickets enkel beschikbaar worden gesteld indien alle Full tickets de deur uit zijn (waarbij dan nog wordt geëvalueerd of dit de moeite waard is voor de organisatie, afhankelijk van de interesse op dat moment).

Daarom zijn wij van mening dat, indien je zeker wil zijn van deelname, inschrijving voor een Full ticket de beste garantie biedt. Uit ervaring weten we dat het verschil in beiden zich vertaalt in aldanniet toegang tot het galadiner op zaterdagavond. Let op: deelname aan de rondritten zit niet inbegrepen in deze prijs.
Inschrijvingen voor de Full tickets gaan open op 26 november. 

Wens je deel te nemen aan de VWD? Dan geven wij je graag een how-to guide:

 • Vooreerst, zorg ervoor dat je lidmaatschap bij VC Gent-Leie voor 2017 is hernieuwd én betaald. Pas dan kan je worden doorgegeven als lid aan VC België (die de eindverantwoordelijke is voor alle Belgische inschrijvingen). Indien dit niet in orde is, zal je inschrijving niet aanvaard worden!
 • Vervolgens stuur je een mailtje naar onze secretaris stany@vespaclubgentleie.be met volgende gegevens:
  • Onderwerpveld: “VWD CELLE + je naam”
  • Bericht: je naam, voornaam, geboortedatum, type Vespa + nummerplaat en T-shirtmaat (S-M-L-…)
 • Je voltooit je inschrijving voor de VWD 2017 door het correcte bedrag (85 EUR voor een full ticket) te storten op de clubrekening (BE11 0682 4354 0048) met de vrije mededeling “VWD CELLE + je naam”, en dit ten laatste tegen 20 november. Dit geeft ons de tijd om jullie gegevens correct door te geven aan VC België, zodat een week later de eigenlijke inschrijving (hopelijk) zonder problemen verloopt.
 • Let op: gelieve je betaling voor de VWD en je lidmaatschapsbijdrage voor VCGL NIET in één verrichting te doen, maar als 2 aparte overschrijvingen.
Kwinten Tijsebaert heeft via Facebook reeds een rondvraag gestart naar interesse voor gedeeld plaatselijk logement, iets wat we alleen maar kunnen toejuichen.

Graag beantwoorden we alle vragen omtrent deelname, in zoverre we over de correcte informatie beschikken. Wens je toch een Light ticket, kan je ons dit melden. We houden dan in de gaten of deze beschikbaar worden gesteld (vermoedelijk in januari/februari 2017).

Lidmaatschap 2017

Er rest ons nog 1 rit op de eigen kalender in 2016, zijnde de Klaprozenrit van vrijdag 11 november, maar vanaf vandaag zijn de inschrijvingen voor het lidmaatschap voor het kalenderjaar 2017 ook geopend.
Je lidmaatschap vernieuwen kan net als vorig jaar via het formulier op onze website. Indien je graag een foto van jezelf op de website ziet, of je huidige foto wil vernieuwen, kan dit door via het formulier een foto te uploaden. Dan krijg je een plaatsje op de ledenpagina, wat het gemakkelijker maakt om een naam op een nieuw of oud(er) gezicht te plakken.

Het lidgeld voor 2017 blijft gelijk. Na invulling van het formulier, stort je 15 EUR op onze clubrekening (BE11 0682 4354 0048) met vermelding van je naam en “lidgeld VCGL 2016”. Enkel na correcte invulling én betaling wordt je inschrijving aanvaard.
Indien je problemen zou ondervinden met dit formulier, gelieve dan contact op te nemen met Thomas via thomas@vespaclubgentleie.be.

Je lidkaart zal je vanaf januari 2017 worden bezorgd op de algemene ledenvergadering (datum nog te bepalen). Indien je hierop niet aanwezig bent, wordt deze je bij een later evenement overhandigd.
Indien je verkiest om je lidmaatschap niet te vernieuwen, zal je geen mails meer ontvangen vanaf 1 februari 2017, en mag je dus ook niet meer deelnemen aan activiteiten die enkel voor leden ingericht worden. Tevens wordt je toegang tot onze Facebook pagina opgeschort.

Opgelet: Vespisten die reeds lid waren in het jaar 2016 dienen zich ook weer lid te maken via dit formulier. Dit laat ons toe om adresgegevens te verifiëren en eventuele wijzigingen aan te brengen. Indien je je lid hebt gemaakt na 1 november 2016, ben je automatisch lid voor 2017 en is herinschrijving niet meer nodig.

De eerste activiteit van 2017 wordt de algemene ledenvergadering in januari, waarvan volgende week de precieze datum wordt meegedeeld.

Lidmaatschap BFOV

VCGL heeft zich lid gemaakt van de BFOV-FBVA, ofte Belgische Federatie voor Oude Voertuigen. Deze vzw zet zich in voor het behoud van oude twee- en vierwielers en vertegenwoordigt zijn leden als overkoepelende organisatie bij federale discussies betreffende mobiliteit. Daarnaast handelt ze ook als tussenpersoon met de DIV voor de inschrijving van oude voertuigen.

Een overzicht van de diensten die BFOV verleent kan je vinden in dit PDF bestand. Vooral interessant voor de eigenaars van oude Vespa’s is de oldtimerverzekering van MARSH én de hulp bij inschrijving van een Vespa zonder documenten:

FBVA-BFOVpms

De BFOV kan je helpen om voertuigen opnieuw te regulariseren waarvan de boorddocumenten verloren zijn of waarvoor er nooit boorddocumenten uitgereikt werden. Ook bromfietsen die origineel sneller rijden dan 45 km/u dienen geregulariseerd te worden als motorfiets. De BFOV onderhandelt en volgt je dossier op van A tot Z bij de betrokken overheid.

Wat betekent het lidmaatschap van VCGL nu concreet? Als lid van VCGL kan je je zelf ook goedkoper lid maken van de BFOV. Voor 5 EUR per jaar geniet je van de voordelen en kortingen die in de folder vermeld staan, voornamelijk dus de (veel goedkopere) hulp bij inschrijving van een oude Vespa. Belangrijk om te weten is dat dit niet enkel geldt voor oude bromfietsen/motoren, maar ook voor auto’s.

Is lidmaatschap van BFOV niet interessant voor jou, dan zal je dit ook niks extra kosten. Heb je wel interesse, kan je via VCGL je “full member” lidmaatschap aanvragen.
Hoe? Maak een account aan op de BFOV website (http://www.bfov-fbva.be) en mail je BFOV identificatienummer door naar info@vespaclubgentleie.be. Na betaling van je 5 EUR lidgeld op onze clubrekening (BE11 0682 4354 0048) wordt alles administratief in orde gebracht, zodat je zo snel mogelijk van de voordelen kan genieten.

Indien je nog verdere vragen hebt, staat het bestuur ter beschikking!

VCGL Hemelvaartrit (05/05/2016)

hemelvaart
Volgende donderdag 5 mei vindt onze eigenste VCGL Hemelvaartrit plaats. Ditmaal zal Mathieu ons de Leiestreek laten verkennen gedurende een rit van +- 75 km.
 
– Opgelet: wijziging startlocatie –
Afspraak voor vertrek vanaf 12u30 op parking Brielpoort in Deinze, om te kunnen vertrekken om 13u. Vanuit Gent vertrekken we om 12u aan het Shell tankstation (Sterre) richting Deinze. De aankomst van de rit is eveneens in Deinze gepland rond 17u. Dit is een open rit, dus iedereen is welkom!
 
 
Meer info in onze evenementenkalender: http://www.vespaclubgentleie.be/?tribe_events=vcgl-hemelvaartrit

 
Edit: nagenieten van de rit kan via de fotogalerij: Hemelvaartrit foto’s
Bedankt aan fotograaf Marcus, wegwijzer Mathieu, alle wegkapiteins en natuurlijk jullie voor de aanwezigheid!

Laatste nieuwtjes: februari 2016

Enkele nieuwtjes sinds de algemene vergadering van januari:
De nieuwe clubpolo is nog steeds in voorbestelling beschikbaar, een voorbeeld ervan is nu ook op onze website te zien (zie Clubshop). Op de komende clubavonden zullen de pasmaten nog aanwezig zijn via het bestuur. Kom dus gerust ter plaatse passen en je bestelling doorgeven. Indien je toch wenst te bestellen zonder te passen, kan dit steeds via e-mail.

 

Met de lancering van de nieuwe polo werd ook onze slagzin voorgesteld “’t es vrie wijs tuupe tegoare” in combinatie met de Gentse skyline. Deze slagzin is geen vervanging voor het huidige logo, maar is een aanvulling. Zoals aangekondigd zal deze op sticker bedeeld worden aan de leden op een of meerdere rondritten in 2016. Aanwezig zijn is dus de boodschap!

 

VESPA STICKER_single
Voor de leden die niet aanwezig waren op de algemene vergadering en dus hun lidkaart nog niet ontvangen hebben: deze wordt binnenkort per post verstuurd van zodra we ook je lidkaart van VC België binnen krijgen. Zo kunnen we je alles in 1 pakketje bezorgen.

 

Ook: zoals ieder jaar organiseert VC België het “toeristisch kampioenschap”, waaraan je als VCGL clublid kan deelnemen. Dit kampioenschap is bedoeld om de kilometervreters aan te moedigen en in de bloemetjes te zetten. Bij deelname aan een officieel event krijg je punten toebedeeld naargelang het aantal kilometers je hebt afgelegd, en met welk soort Vespa je dit gedaan hebt. Op het einde van het jaar worden alle punten bij elkaar geteld en wordt een rangschikking opgemaakt onder alle VCB leden. Bij interesse kan je een mailtje sturen naar info@vespaclubgentleie.be. Let wel: inschrijven moet vóór 29 februari.

 

Tenslotte: op zondag 6 maart vindt de eerste Mostra Scambio Vespa beurs plaats in Genk. Dit is een nieuwe onderdelenbeurs/customshow/tentoonstelling/… waarbij de Vespa centraal staat. Reeds enkele leden zullen de verplaatsing naar Genk maken per auto (gezien de grote afstand). Indien er verdere interesse is, gelieve ons dit te laten weten zodat een carpooling systeem kan opgezet worden.
Meer info over de beurs is te vinden op hun Facebook pagina.

 

mostrascambio

Algemene ledenvergadering 2016

Leden die zich reeds (opnieuw) hebben ingeschreven én betaald, ontvingen een uitnodiging voor de algemene vergadering in januari. Indien je deze niet ontving maar wel betaald hebt, dan is er vast iets misgelopen. Contacteer ons zo snel mogelijk en we brengen dit in orde!
Wens je je alsnog lid te maken, dan wordt de uitnodiging je bezorgd na ontvangst van je betaling.

Meer informatie over het hoe-en-wat van de vergadering is te vinden in de e-mail, alsook de agendapunten voor die avond. Na afsluiting van de algemene vergadering biedt de club de aanwezigen een drankje aan.

Graag doen we een oproep naar aanleiding van de vergadering: we zoeken 2 vrijwilligers om het kasboek van 2015 na te kijken en te ondertekenen ter kwijting van het bestuur. Tevens zoeken we 2 vrijwilligers die ons willen helpen om de zaal klaar te zetten vóór aanvang, alsook voor de opruiming ná de vergadering.

Goede zieltjes kunnen ons contacteren, hetzij rechtstreeks via Hans, Stany, Thomas of Walter, of via info@vespaclubgentleie.be.

Aanpassing: de nodige vrijwilligers hebben zich aangeboden, waarvoor dank!

Het bestuur van Vespaclub Gent-Leie wenst zijn leden prettige feestdagen. We kijken er naar uit om samen met jullie het nieuwe jaar in te zetten!

holidays