VESPA CLUB GENT-LEIE Rotating Header Image

Geen categorie

VCGL Klaprozenrit 2018 – 11/11

– UPDATE: inschrijvingsperiode verlengd tot maandag 5/11 –

Ook in 2018 organiseert VC Gent-Leie zijn Klaprozenrit, op zondag 11-11-2018. Dit jaar leidt een bepijlde rondrit van ongeveer 100 km jullie langs het noorden van Gent.

Inschrijven kan via het formulier op http://klaprozenrit2018.vespaclubgentleie.be, of ter plaatse op de dag zelf vanaf 9u. Echter, we raden je aan om vooraf in te schrijven, want enkel bij voorinschrijving én geregistreerde betaling kan een ontbijt verzekerd worden. De prijs voor deelname bedraagt 15 EUR.

Meer info op http://klaprozenrit2018.vespaclubgentleie.be!

Iets niet duidelijk? Contacteer ons dan via info@vespaclubgentleie.be!

De VCGL BBQ-rit was een groot succes !

Tien jaar Vespa Club Gent-Leie, dat hebben we gevierd op zaterdag 25 augustus 2018. Een leuke vespatocht met aansluitend een lekkere barbecue maakten van deze jubileumrit een erg geslaagde editie, zowel voor groot als klein. Ook het mooie weer en de talrijke opkomst van de leden zorgden voor een sfeervolle dag. Elke rijdende deelnemer kreeg een uniek aandenken aan dit event.

De foto’s vind je op de facebookpagina van de club: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10217747726792826&set=oa.10156967425845955&type=3&theater&ifg=1

Met dank aan Marcus voor de foto’s.

We kijken al uit naar een volgende jubileumrit!


 

 

Vespa Club Gent-Leie in 2018

De jaarlijkse Algemene Ledenvergadering vond zaterdag 27 januari plaats, en daarmee werd meteen de aftrap gegeven voor VCGL in 2018!

De vergadering gemist? Geen paniek! Hierbij de belangrijkste punten:

  • Zoals reeds aangekondigd, bestaat het bestuur van de vzw voor 2018 uit Thomas, Kwinten, Filip en Chris. Zij zullen worden bijgestaan door ad-interim bestuursleden Wim, Fabian en Eric (zie http://www.vespaclubgentleie.be/?page_id=565)
  • Het lidgeld werd verhoogd tot 25 EUR omwille van toegelichte redenen. Het bestuur heeft enkele ideeën in de pijplijn om er echter voor te zorgen dat je nóg meer waar voor je geld krijgt!
  • De tweewekelijkse clubavonden krijgen een kleine update: deze vinden niet langer plaats op de 1ste woensdag en 3de dinsdag van iedere maand, maar wel op de 1ste en 3de dinsdag van iedere maand (zie http://www.vespaclubgentleie.be/?page_id=13)
  • De VCGL Facebook-pagina werd voor iedereen opengesteld, en is nu ook toegankelijk voor niet-leden (https://www.facebook.com/groups/126476840954)
  • De eerste clubrit van het jaar wordt ook nu weer de Sint-Patricksrit op zaterdag 17 maart, mét Vespawijding. De rest van de rittenkalender kan je raadplegen op http://www.vespaclubgentleie.be/?page_id=13
  • De jaarlijkse BBQ zal dit jaar doorgaan op 25 augustus, weliswaar in een nieuw concept. Zonder al te veel te verklappen, mag je je wel alvast verwachten aan een rit voorafgaand aan de BBQ. Het evenement zal in het teken staan van “10 jaar VCGL”, daar de club als vzw officieel werd opgericht in 2008

Mocht je nog verdere vragen hebben ivm de vergadering, valt het verslag steeds te raadplegen bij een van de bestuursleden. Samen maken we er een veilig 2018 van, want ’t es vrie wijs tuupe tegoare!

VCGL Klaprozenrit – de afsluiter!

De afsluiter van het Vespajaar is gepasseerd, onze eigenste Klaprozenrit zit er op! Ook dit jaar mochten we meer dan 150 deelnemers verwelkomen, die zich niet lieten deren door de weersvoorspellingen. Van heinde en ver kwam men naar Gent alvorens hun stalen ros op winterstalling te zetten (al is dat voor een doorgewinterde scooterist allesbehalve!)

“Ne grote merci” gaat uit naar alle vrijwilligers die mee hielpen dit evenement op poten te zetten, hoe groot of klein hun bijdrage ook was.

Ook Marcus reed de ganse dag van hot naar her, en legde de soms afgeregende maar lachende aangezichten vast op gevoelige plaat. Een impressie vind je terug in het fotoalbum:

Een mooi einde aan een lang seizoen, op naar volgend jaar!

VCGL Barbecue 2017

Het is weer bijna zover: de jaarlijkse VCGL barbecue nadert met rasse schreden! 🙂
Ook dit jaar nodigen we je met partner en kinderen graag uit op het schoolterrein van de Onze Lieve Vrouw Visitatieschool in Bottelare (https://goo.gl/maps/FqLjoCyf4Ss). Afhankelijk van de weersvoorspelling kunnen we zowel binnen als buiten zitten, en de speeltuin en speelburcht biedt vertier voor de kleintjes (en minder kleintjes).

Omwille van beperkte middelen doe ik dit jaar graag een oproep voor een aantal vrijwillige handen, die mee willen helpen met de voorbereidingen op de dag zelf. Wat houdt dit in? Klaarzetten/versieren van de picknicktafels, installatie van de muziekvoorziening, ophalen van drank, … Graag een seintje naar thomas@vespaclubgentleie.be, en alvast eeuwige dank!

Nuttige info:

  • Wanneer? Zaterdag 19 augustus, vanaf 18u
  • Waar? Rid. A. Stas de Richellelaan 19, 9820 Bottelare (in de GPS soms gekend als Ridder Anna Stas de Richellelaan). Parkeren kan recht tegenover de schoolingang of in de nabijgelegen Dorpstraat (zie kaartje in bijlage). Vesparijders kunnen hun ros veilig stallen op de speelplaats van de school.
  • Wat? Voor de som van 20 EUR krijgt u veel lekkers! Inbegrepen zijn 3 stukken vlees, een uitgebreid groentenbuffet en drank à volonté gedurende de volledige avond. Mensen die vegetarisch wensen te eten, melden dit graag vooraf. Én natuurlijk veel leute, want ’t és vrie wijs tuupe tegoare!
  • Hoe? Inschrijven doe je door 20 EUR per persoon (of 10 EUR per kind; tot 12 jaar) te storten op de clubrekening (BE11 0682 4354 0048) vóór 31 juli. Als mededeling vermeld je je naam en het aantal personen. Ook dien je te antwoorden op de toegestuurde mail met het aantal personen + namen, zodat we je betaling kunnen bevestigen.

Hopend op goed weer, maken we er samen weer een leuke avond van!

VCGL Kalender 2017 – nieuwe bestelling clubjas

Op de Algemene Vergadering van afgelopen vrijdag werd de VCGL rittenkalender voor 2017 voorgesteld; deze kan geraadpleegd worden op de activiteitenpagina. Hier kunnen uiteraard nog ritten aan toegevoegd worden.
Heb je zelf een mooie rit uitgestippeld, maar weet je niet hoe dit aan te pakken? Neem contact op met onze rittenmeester Walter via walter@vespaclubgentleie.be, en hij kijkt samen met je waar we deze op de kalender kunnen plaatsen.

Mede dankzij creatief lid Chris Vantieghem is de kalender beschikbaar in handig zakformaat. Kon je er niet bijzijn op de vergadering, maar heb je toch graag zo’n kalendertje? Spreek dan zeker een bestuurslid aan!

Ook werd aangekondigd dat een nieuwe druk van clubjassen zal worden besteld. Pasmaten waren beschikbaar op de vergadering, en zullen ook op de clubavonden van woensdag 1 en dinsdag 21 februari kunnen worden getest. Bestellen kan via het bestellingsformulier.
Wens je een jas te passen, maar kan je niet aanwezig zijn op de vermelde clubavonden, geef dan even een seintje op info@vespaclubgentleie.be.

Tenslotte verwelkomen we Serge Martin als ad-interim bestuurslid. Hij voegt zich bij het huidige 4-koppige bestuur en zal hen bijstaan waar nodig.

Samen 2017 in!

VCGL Barbecue

Gisteren hielden we weer onze jaarlijkse barbecue, ditmaal op een nieuwe locatie. Alle aanwezigen maakten er samen een topbijeenkomst van, met lekker eten, 2-takt en andere drank in overvloed en gezelligheid troef.
Het bestuur dankt alle aanwezigen voor de positieve commentaar die ons aandrijft, en hoopt dat de afwezigen er volgend jaar ook bij kunnen zijn.

De (letterlijke) kers op de taart was het overheerlijke dessert, gemaakt door onze secretaris Stany en voorzien van de nodige, eetbare “personal touch”. Op naar volgend jaar!

DSC_0171

Meer foto’s vind je terug in onze fotogalerij.

VCGL bezoek aan Mahymobiles

Zaterdagochtend stonden 10 VCGL’ers klaar om een bezoekje te brengen aan Mahymobiles te Leuze-en-Hainaut, een verborgen parel in Henegouwen met meer dan 1000 oldtimerauto’s en -motoren. Een fotoimpressie kan je vinden in onze fotogalerij.

DSC_0110

Wordt die vlag nu omgekeerd vastgehouden, of hebben we daar het museum op z’n kop gezet?! 😉

Tijdens de terugrit werd een tussenstop gemaakt in de Yzerkotmolen in Munkzwalm om nog even na te praten over het bezoek, en vooruit te blikken naar de zomer. Op naar de volgende bijeenkomst!

Rittenkalender juni 2016 – VCGL vlaggen

De rittenkalender voor juni ziet er als volgt uit:

Allereerst wensen we aan de deelnemers van den Vespa World Days in Saint-Tropez veel plezier!

Terwijl zij de kust ginds onveilig maken, brengt een delegatie thuisblijvers een bezoek aan het oldtimermuseum Mahymobiles in Leuze-en-Hainaut op zaterdag 4 juni. De ingeschrevenen hebben intussen meer praktische info via e-mail ontvangen.

Op vrijdag 25 of zaterdag 26 juni rijden we onze jaarlijkse Picknickrit. De datum wordt definitief vastgelegd van zodra we een duidelijk zicht hebben op de weersvoorspellingen, maar meer info ivm de rit zelf wordt alvast binnenkort meegedeeld. Dit is een gesloten rit (enkel voor leden dus), waarbij we de Leiestreek zullen opzoeken.

Daarnaast nog een klein nieuwtje: sinds kort zijn 3 VCGL vlaggen beschikbaar; 2 met het clublogo en 1 met de slagzin “’t es vrie wijs tuupe tegoare!”. Ben je van plan om in kleine groep (of op je eentje) een rit van een andere club mee te rijden en wil je daarbij graag VCGL vertegenwoordigen? Vraag dan gerust een vlag te leen aan een van de bestuursleden, zo rijd je nooit alleen! 😉
Ook zijn de opstrijkpatches weer volop beschikbaar; deze kan je bestellen via de clubshop pagina.

VC Aalst Ajuinrit (20/03/2016)

VC Gent-Leie zakte met een 11-koppige delegatie af naar de eerste rit van het seizoen: de Ajuinrit van VC Aalst. Een kleine rondrit van 60 km rondom “Oilsjt”, met op de tussenstop een heerlijke tas ajuinsoep.

Marcus heeft enkele impressies van onze groep gemaakt, waarvoor dank! Meer foto’s zijn te zien via de fotogalerij.